16 Mart 2017 Perşembe



Sudocrem

( Egzema-Pişik- Sivilce İzleri İçin )


Sudocrem, antiseptik özellikleri olan bir pişik kremidir.

İçeriğindeki çinko gibi maddelerden dolayı, egzema, cilt yaraları, cilt lekeleri, sivilceler için de kullanılan kremlerdendir.

Tahriş olmuş ciltlere, uçuk ve cilt kaşıntılarına dahi iyi geldiği biliniyor. Vücutta oluşan kesik ve çizikler, hafif dereceli güneş yanığı, bebeklerde isilik gibi problemlere karşı da öneriliyor.

Sivilce İzleri , Sivilce Lekeleri ve Cilt Lekeleri için kullanımı;

Sudocrem,  sivilce ve hafif sivilce lekeleri ile cilt lekelerinde etkili olduğunu söyleyebilirim. Ancak, cilt bakımı için kullanıldığında bir kaç püf noktayı dikkat etmeliyiz.

Ciltteki sivilceler varsa, kremi sadece sivilcelerin bulunduğu noktaya sürmeliyiz yani tüm yüze yaymayın. Tüm yüze yayıldığında sağlıklı cilt gözenekleri de tıkanabilir ve sivilce sorununu daha çok artırabiliriz. Sudocrem sivilceli bölgeyi bir kaç gün içinde temizliyor. Sivilce lekesi veya cilt lekesi varsa yine sadece lekeli bölgeye sürmeliyiz.

Diğer husus ise sürmeden önce mutlaka cildimizi temizlemeliyiz. Sivilceli  cildi temizlemek için kesinlikle peeling kullanmamalıyız. Bunun yerine, Ph seviyesi 5.5 olan kaliteli cilt temizleyicileri veya losyonları tercih etmeliyiz. Cildimizi temizlenip durulandıktan sonra sudocremi uygulayabiliriz ve bunu gece yatmadan önce yapmalıyız.

Ben kendimde birkaç gündür sudocremi sivilcelerime uyguluyorum ve küçüldüğünü söyleyebilirim. Benim sivilcelerim dönemsel olarak çıkıyor ve iltihaplı, aşırı büyüklükte olmadığı için uyguluyorum.
Eğer sizin sivilceleriniz aşırı büyük ve iltihaplı ise önce bir doktora görünmelisiniz. Altında yatan başkan sebepler olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder