21 Şubat 2017 Salı

CİLT VE SAÇ BAKIMINDAN KULLANILAN YAĞLAR

CİLT VE SAÇ BAKIMINDAN KULLANILAN YAĞLAR



1) Doğanın mucizevi yağı Çörekotu yağı

Çörekotu; Asya, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde milyarlarca insan tarafından ilgi gören, günümüzde modern tıbbın da yararlandığı bir bitkidir.
Çörekotu tohumlarının keşfi MÖ zamanlara dayanır.

Çörekotu yağının saça faydaları;
Çörekotu yağı bünyesinde Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri,mineraller, vitaminler ve proteinleri içerir.

Mucizevi yağın kozmetikte en yaygın kullanımı saç ve cilt bakım ürünleridir.
Çörekotu yağı ile yoğunlaştırılmış formül. 
❤Kurumuş saç uçlarına parlaklık verir.
❤Vitamin ve mineraller ile saçları beslemeye yardımcı olur.
❤Saçı yumuşatır.

2) Argan yağı ( Fas yağı )

Son birkaç yıldır adını ülkemizde sık sık duymaya başladığımız Argan yağı, Argan ağacında elde edilmektedir. Ülkemizde son birkaç yıldır bilinmesinin nedeni ise yurdumuzda yetişmemesi olabilir. Sadece Fas'ın güneybatı bölgesinde yetişmektedir.
Küçük ve sarı ile yeşil renk çiçekleri bulunan Argan ağacı Fas zeytin ağacı olarak da adlandırılmaktadır. İçi yumuşak ancak dışı sert bir kabuğa sahip olan meyvesinden Argan yağı elde edilmektedir.

Daha çok cilt ve saç bakımında kullanılmakta olan Argan yağı tırnak ve vücut içinde besleyici özelliğe sahiptir. Saçların daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken saç kırıklarının oluşmasını da engeller.Kırık saç uçlarının onarılmasını sağlar.

Argan Yağının Cilde Faydaları: Cildi besleyerek yenilenmesini sağlar. Anti aging özelliğine sahip olup çitteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Ciltte ki hücrelerin kendisini yenilemesini sağlar. Göz altı torbalarının oluşmasının önüne geçer.
Argan yağının diğer özelliği ise cildi nemlendirmesidir. Cildi nemlendirmek ve yumşatmak için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüksek miktarda E vitamini içerdiği için cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Argan yağı yağsızdır ve cildi tahriş etmez.
Yüz ve boyun dahil olmak üzere vücudun bütününde kullanılabilir. Bir cilt losyonu olarak  da cilde birkaç damla damlatılarak masaj yapmak suretiyle uygulanabilir. Cildi yumuşacık yapıyor.
Kuru Ciltler İçin Argan Yağı: Kuru cilde sahip olan kişiler özellikle kış aylarında havaların soğuması ve evlerde, kapalı alanlarda kalorifer ve sobaların yakılmasıyla birlikte cilt sorunları artmaya başlar. Cilt iyice kuruduğu için kaşınmaya ve dökülmeye başlayan cilt ciddi anlamda sorunlara neden olabilir. Argan yağı fazla miktarda E vitamini ve farklı asitler içerdiği için bu sorunu ortadan kaldırabilir. Aynı zamanda kurumanın neden olduğu hasarlı ciltleri tedavi edebilir. Kuruluktan etkilene cilt üzerine birkaç damla argan yağı uygulayarak masaj yapılırsa bu sorun ortadan kalkar.
Argan Yağı Akneleri Giderebilir: Bir çok yağ ve cilt kremi olması gerekenin aksine akne sorununu tetikleyebilir ve daha fazla artmasına neden olabilir. Ama argan yağı tam tersi cildi sağlığına kavuşturmada ciddi rol üstlenebilir ve hatta aknelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Argan yağı, hasar gören hücrelerin yeniden yapılanmasını ve meydana gelen inflamasyonu ortadan kaldırabilir.
Argan yağının hasar gören kısma damlatılarak masaj yapmak akne sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Argan yağının yavaşça ovuşturularak cilde günde iki kere uygulanması ciddi anlamda katkı sağlayacaktır.
Saç Kremi Olarak Argan Yağı:  Argan yağının saça yumuşak ve ipeksi bir parlaklık kazandırdığı bilinir. Argan yağı ideal bir saç kremi hatta kıvırcık ve kırılmış saçlar için alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.
Bunların dışında saçlara şık ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Saçların sık sık fönlemeye maruz kalması bazı sorunlara neden olabilir.
Fönleme esnasında parmaklarınıza bir miktar argan yağı damlatarak saçlarımıza uygulamamız fönlemeden kaynaklanan sorunları giderebilir.
Argan Yağı İle Ayak ve El Bakımı: Argan yağının yumuşatıcı özelliği kırılgan tırnak yapılarını , kuru elleri ve ayaklardaki çatlaklar, sert cilt yapılarını ortadan kaldırır.Ayak ve el derisini yumuşatır ve esneklik kazandırır. Bunun hiçin her gece yapmadan önce tırnak, el ve ayaklarımıza birkaç damla damlatarak masaj yapmamız doğal yöntemle bu sorunların giderilmesine yardımcı olur.
Dudak Nemlendirici Olaraka Argan Yağı: Özellikle kuru ve soğuk havalarda dudaklarda çatlama sorunlarıyla karşılaşabiliyoruz.
 Argan yağı dudakları, dolgun, yumuşak ve esnek kalmasını sağlar. Bir merhem olarak kuru dudaklara bir ya da iki damla  ovmak yeterlidir, fakat dudaklara uyguladıktan sonra arta kalan kısmı 1-2 dakika sonra silmemiz gerekir. Yumusaklığını hissedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder